četvrtak, 8. rujna 2011.

Habjanic bags

Hand made unique leather handbags ..cases for mobile
phones,bracelets...



Nešto o Danijelu i njegovim početcima:
 
"Rođen sam 1968 godine u Zagrebu. Oduvjek me privlačilo dizajniranje pa sam nakon završene srednje škole pokušao upisati dizajn tekstila, ali nažalost nisam bio primljen. Tada je uslijedio jedan duži period stvaralačke stanke, odnosno počela je “škola snalaženja i preživljavanja”. Prije pet godina napravio sam prvu torbu od papira. Prve reakcije su bile pozitivne pa sam nastavio sa kreiranjem novih...
 
 
 
...Torbice sam planski stvarao i čekao “pravu priliku” za izlazak u javnost. Prva moja javna predstavljanja bila su na “Intartekstilu” i “Fashionweek-u” 2002. i 2003.godine. Londonska art web stranica “Artshole” mi je poklonila web galeriju dostupnu svima, te su usljedili razni članci po stranim časopisima (Lucire – global fashion magazine). Nedugo nakon toga dobio sam ponudu za predstavljanje torbica na “Accessories the show” u New Yorku. Na žalost, iako sam ugovorio moje izlaganje, carinici u New Yorku su sumnjali u to da su torbe zaista napravljene od papira, te su ih nakon desetodnevnog nepovjerenja vratili natrag u Hrvatsku.
 
 
Ipak nakon mnogih kontakata sa USA, sklopio sam sporazum o prodaji sa tvrtkom “Chic eco” iz New Yorka. Oni su izdali katalog sa svim svjetskim značajnijim proizvođačima eko-mode. Za naslovnicu su iskoristili dvije fotografije mojih torbi od papira. Papirnatim torbama sam htio izraziti svu svoju snagu i kreativnost i dokazati da se od naizgled neinteresantnog materijala odnosno papira može napraviti našto moderno i posebno. One su bile sredstvo umjetničkog izražavanja, ali i dio moje strategije da izađem na tržište sa etiketom JEDINSTVENOG I KVALITETNOG. Sada, nakon relativno uspješnog eksperimenta sa torbama od papira, metala i drveta, radim kožne torbe.
 
 
Tjekom 2005. godine dobio sam veliku čast izlagati torbe u muzeju ženskih modnih torbi “Hendrikje” u Amsterdamu. To je muzej koji prati modu ženskih torbica od prije 500 godina do danas. Moje su torbe bile izložene od 31.03. do 15.05.2005. Bile su i prikazane u sklopu jednog priloga o muzeju i na Nizozemskoj TV. Imao sam i tu čast da je kustosica izrazila želju da čak 4 moje torbe ostanu kao trajni izlošci muzeja (jedna torba od papira, jedna od metala, jedna kožna i jedna kombinirana papir i metal)."
 
 
You can find these beautiful bags here:
 
 
and here:
 
 
 

2 komentara:

  1. These are very unique bags and I love the designs on every one of them! Thank you for the award!

    OdgovoriIzbriši